Home

Nieuws

Mislukte sanering drukt resultaat Fruitmasters

De reorganisatie van het importbedrijf Citronas bij FruitmastersGroep is mislukt.

Dat melden meerdere bronnen. De ontslagaanvraag voor meer dan twintig medewerkers is afgewezen. Dat leidt tot extra kosten voor de afzetorganisatie.

In 2009 boekte Citronas drie miljoen euro verlies. Ook dit jaar leidt dat tot een druk op het resultaat. Onduidelijk is of de mislukte reorganisatie een rol speelt bij het plotselinge vertrek van topman Rian Verwoert.

Onder zijn leiding kocht Fruitmasters het importbedrijf in 2003, maar in 2008 verliet een aantal sleutelfiguren het bedrijf. Sindsdien boekte het onderdeel verlies.

Voorzitter Rien van Doorn wil niet ingaan op de reden van vertrek van Verwoert. Door het vertrek als topman bij Fruitmasters doet Verwoert ook afstand bij een groot aantal besturen. Verwoert was vice-voorzitter van de koepel voor afzetorganisaties DPA en bestuurslid bij handelskoepel Frugi Venta. Ook was hij commissaris bij nieuwe fruitrassenbureau Inova Fruit en lid van de raad van bestuur van de internationale coöperatie European Fruitcooperation en de organisatie voor het nieuwe appelras Kanzi.

Bron: AgD.nl

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.