Home

Nieuws

LLTB: 'Sector komt er redelijk goed van af'

De heftige storm van eind vorige week heeft nauwelijks schade toegebracht aan tuinbouwbedrijven. Dat zegt verzekeraar Interpolis. De hevige regenval heeft beperkt wel her en der wat schade gegeven, aldus de LLTB.

“Er zijn wat pannen van daken gewaaid en enkele ruiten zijn gesneuveld, maar dat zijn echt kleine schades geweest”, zegt woordvoerder Adri Witlox van Interpolis over de hevige storm van eind vorige week. De schade die gemeld is, hield verband met de storm. Wellicht, zo zegt Witlox, komen er vandaag nog waterschadegevallen binnen bij de verzekeraar gezien de hevige regenval van het afgelopen weekend in Oost-Brabant en Limburg. “Het kan dan bijvoorbeeld gaan om overlopende goten.”

Enkele schadegevallen
Bij de belangenbehartiger LLTB in Roermond zijn niet veel schademeldingen binnengekomen, aldus een woordvoerder vanochtend. De belangenbehartiger vermoedt dan ook dat de agrarische sector er redelijk goed van af is gekomen, incidentele gevallen daargelaten. Herman Mertens, woordvoerder van de LLTB:  “We hebben tot nu toe ongeveer vijf meldingen binnengehad. Het gaat dan bijvoorbeeld om ondergelopen kelders en mestputten bij boerderijen. Ook heeft een fruitteler bij ons schade gemeld omdat zijn boomgaard is ondergelopen.”

Qua omvang is de schade dus vrij beperkt zo schat Mertens, woordvoerder van de LLTB in, maar in individuele gevallen kan de schade wel groot zijn, zo benadrukt hij. Volgens de LLTB lijkt de schade van eventueel op het land staand water mee te vallen omdat het water vrij snel zakt en de oogsten veelal al van het land zijn.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.