Home

Nieuws

Koppert Cress dingt mee naar ondernemersprijs

Het bedrijf Koppert Cress in Monster van Rob Baan is een van de drie genomineerde bedrijven die meedingen naar de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011.

De twee andere bedrijven die begin januari mogelijk met de prijs onder de arm naar huis gaan, zijn het potplantenbedrijf Ammerlaan in Pijnacker en Helvoirt groenprojecten in Berkel-Enschot. “Koppert Cress is zeer innovatief, erg marktgericht en constant een voorbeeld voor de sector”, aldus de jury over Koppert Cress.

Uniek
Volgens jury-voorzitter Leo Zwinkels (trostomatenteler in Maasland) blinkt Koppert Cress als bedrijf in heel veel dingen uit. “Alles wat Rob Baan op marketinggebied doet, is toonaangevend. Hij en het bedrijf zet zich voor veel dingen in. Dat loopt uiteen van het uitdragen van de Greenport-gedachte tot promotie voor Nederlandse groenten.” Al die zaken, maken het bedrijf Koppert Cress uniek. Bovendien staat het bedrijf ‘als een huis’ en heeft het de marketing en afzet goed voor elkaar.

Januari winnaar bekend
De jury zal zich de komende weken buigen over de winnaar voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011. De bekendmaking vindt plaats op dinsdag 4 januari in de Keukenhof in Lisse tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Productschap Tuinbouw. De heer Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, zal de prijs overhandigen. De tuinbouwondernemersprijs wordt dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt. De Tuinbouw Ondernemersprijs is een initiatief van Stichting Ondernemersprijs en wordt gedragen door Productschap Tuinbouw, Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland, Rabobank, International Horti Fair, Dutch Produce Association, Interpolis, Reed Business, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid, HBAG/VGB en Flynth.

Bron: Groenten& Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.