Home

Nieuws 1 reactie

Horst versoepelt regels huisvesting Polen

Het wordt voor werkgevers in Horst aan de Maas gemakkelijker tijdelijk buitenlandse werknemers te huisvesten. Bovendien wordt het weer mogelijk dat bestaande campings zich uitsluitend richten op het onderbrengen van arbeidsmigranten.

De gemeente Horst aan de Maas gaat de regels voor huisvesting van arbeidsmigranten versoepelen, nadat bij controles is gebleken dat ze in iets minder dan de helft van de gecontroleerde 30 plekken aan werkgevers geen vergunning kon verlenen voor huisvesting, omdat die in strijd was met de regels.
In Horst aan de Maas verblijven zo’n drieduizend hoofdzakelijk Poolse seizoenarbeiders. Bij de 175 bekende verblijfadressen zijn slechts 1500 bedden beschikbaar.

Tijdelijke woonunits
De gemeente wil onder meer weer tijdelijke woonunits bij bedrijven toestaan om werknemers in drukke tijden onder te brengen. Dat mag nu niet, maar een aantal werkgevers heeft die woonunits toch geplaatst. De units mogen maximaal vier maanden blijven staan op een plek uit het zicht. Dat mag echter alleen als de werkgever ook een aantal vaste slaapplaatsen voor zijn seizoensarbeiders heeft.

Campings met Polen
Verder is het voortaan mogelijk buitenlandse seizoenarbeiders die bij een andere onderneming werken, in de regio te huisvesten. Tot nog toe mochten alleen arbeidsmigranten die op het eigen bedrijf werken er ook gehuisvest worden. Ook wil de gemeente het weer mogelijk maken dat bestaande campings zich uitsluitend richten op Polenhuisvesting.

Goedkeuring gemeenteraad
Door de aanpassingen van de regels kan bijna 90 procent van de gecontroleerde bedrijven een vergunning krijgen voor de huisvesting van Polen. De gemeenteraad moet de aanpassingen van de regels nog goedkeuren.

Bron: Dagblad de Limburger 

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    ruigrok hillegom

    linkse ambtenaren is de pest voor nederland.
    Het leven zou zo mooi en een stuk makkelijker kunnen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.