Home

Nieuws

Gratis fruit op school

Vanaf 1 november krijgen kinderen op de St. Aloysius basisschool in Monster en andere geselecteerde basisscholen op maandag, dinsdag en donderdag gratis fruit op school.

De actie om kinderen in aanraking met groenten en fruit te laten komen, is een initiatief van The Greenery. Volgens de leerlingen van groep 7a van de St. Aloysius is het fruit een groot succes en steeds weer een verrassing wat er wordt uitgedeeld. Op de foto eten ze op het schoolplein de zojuist uitgedeelde minikomkommers. De leerlingen hebben inmiddels ook al gesmuld van bananen, appels, mandarijnen en kiwi’s. Na zes weken kunnen ouders besluiten om hun kinderen drie tot vijf keer per week van fruit te laten genieten voor een prijs van 50 cent per keer.

(auteur en foto) Yorben van der Eyk

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.