Home

Nieuws 3 reactieslaatste update:3 apr 2013

Ger Koopmans doet tuinbouw voor CDA

Ger Koopmans van het CDA wordt degene van deze partij die portefeuillehouder wordt voor de tuinbouw. Dat is gisteren bekend geworden.

Volgens een woordvoerder van het CDA is de portefeuilleverdeling onder de 21 kamerleden gisteren zo goed als rond gekomen. “Ger Koopmans gaat alle zaken overnemen die zijn voorganger Jan Mastwijk jaren voor het CDA deed. Hij gaat landbouw en natuur doen en daaronder vallen onder andere ook glastuinbouw, greenports, kwekers- en octrooirecht en gewasbescherming”, aldus de woordvoerder.

Acht jaar in de Kamer
Ger Koopmans is sinds mei 2002 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA en hield zich voorheen vooral bezig met de intensieve veehouderij, mest- en milieubeleid en vermindering van de administratieve lasten. Voordat hij in de Tweede Kamer kwam, was Koopmans onder andere zelfstandig melkveehouder, mede-eigenaar van een winkel in antiek en interieurartikelen in Velden en wethouder van Arcen en Velden. Koopmans komt uit Velden in Limburg.

Naast partijpolitieke en parlementaire werkzaamheden heeft Koopmans meerdere bestuursfuncties vervuld, zoals van 1999 tot 2002 voorzitter L.L.T.B. kring Noord en van 2000 tot 2002 lid van het College van Advies en Bijstand Interpolis NV.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank de Vries

  Loopt er eigenlijk in Den Haag iemand rond met wél een tuinbouwachtergrond?

 • no-profile-image

  Jan Willems

  Blijkbaar zijn tuinders niet meer in de politiek geïnteresseerd of hebben geen tijd hiervoor. Dit kan in de toekomst echter nog lelijk opbreken. Dat geldt ook voor de gemeenteraden, want ook daar neemt het aantal tuinders en andere agrariërs in hoog tempo af.

 • no-profile-image

  RoelWijnants Fotografie

  Dit is mijn foto als bron vermeld u wel eigennamen maar de wettelijk verplichte naam van de fotograaf wordt niet genoemd graag bijplaatsen, of als u geen naam wilt plaatsen de foto verwijderen aub
  waar de foto vandaan is geplukt stat alles duidelijk vermeld

Of registreer je om te kunnen reageren.