Home

Nieuws 9 reacties

Coforta wil ook aan het buitenland leveren

Op 24 december zal de ledenraad beslissen of het T-model binnen The Greenery aangepast kan worden. Het voorstel houdt in dat de T-telers die hun product afzetten via het eigen verkoopkantoor Coforta Verkoop BV, direct kunnen leveren aan buitenlandse klanten.

Coforta Verkoop BV wil de eigen verkoopmogelijkheden verruimd hebben. The Greenery-leden die gekozen hebben voor het zogenaamde T-model zetten hun product af sinds de oprichting in februari dit jaar, via Coforta Verkoop BV. Zij konden tot dus ver leveren aan Nederlandse groothandel en exporteurs. Echter Coforta Verkoop wil ook direct kunnen leveren aan klanten in het buitenland en zodoende meer commerciele ruimte krijgen dan tot nu toe het geval was. De commerciele mogelijkheden zouden daarmee meer op een lijn komen met die van het handelshuis The Greenery.

Beter inspelen op de markt
Al eerder stelde directeur van telersvereniging Prominent Arne van Aalst dat de tomatentelers via Coforta Verkoop BV dichter op de markt zitten en beter kunnen inspelen op vragen uit de markt. De betrokkenen wilden echter nog niet reageren. De ledenraad van The Greenery zal op 24 december beslissen over gewenste verruiming van de verkoopmogelijkheden.

Volume
De verhouding tussen telers die voor de P-relatievorm of de T-relatievorm gekozen hebben bedraagt 82 procent P-relatievorm en 18 procent T-relatievorm in het seizoen 2009/2010. Qua volume betekent dit dat de P-telers ongeveer 60 procent van het volume van Coforta vertegenwoordigen en de T-telers ongeveer 40 procent, goed voor naar schatting 725 hectare. Voor het komend seizoen blijft de verhouding tussen de zogenoemde P- en T-telers vrijwel ongewijzigd.


Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Esther de SnooLaatste reacties

 • no-profile-image

  Best of Four

  Als de T-Telers gewoon lid worden van de Best of Four mogen ze alles doen en laten wat ze willen... Wellicht had Martien Penning gelijk: De regie is weg bij The Greenery...

 • no-profile-image

  Nieuwkomer

  Eens was er lid via een 6-tal veilingen 5000ha. glas en ± 10.000ha vollegrond.......!

 • no-profile-image

  T doch A-teler

  @ best of 4
  Hebben jullie de beschikbaarheid over het product bij de telers liggen of bij het handelshuis?

 • no-profile-image

  Best of Four

  @ T doch A-teler

  areaal word gekoppeld door teler en wij horen vanzelf wat het opgebracht heeft.. hoeven wij als BOF niets aan te doen alleen de administratie. Simpel maar slagvaardig.....

  Heb je interresse???

 • no-profile-image

  FC de kampioenen

  Areaal word gekoppeld en je hoort wel wat het opbrengt. Superbeleid toch!
  Hoe kan het toch dat we met z'n allen naar de klote gaan?

 • no-profile-image

  Paprikakweker

  Zolang er heel veel tuinders rondlopen zoals bij de best of four die denken dat ze het geweldig doen, maar dus geen productbeschikbaarheid hebben, zullen de paprikaprijzen onvoldoende blijven, bij het huidige areaal!! Je hebt simpelweg niets te vertellen over de prijs waarvoor iets verkocht word! Een telersbelang is anders als een handelsbelang! De een wil zo duur mogelijk verkopen, de ander hetzelfde product zo goedkoop mogelijk inkopen, laat dit nu net niet samen gaan.

 • no-profile-image

  kempenaar

  jongens lekker kibbelen en ondertussen zit men in de buurlanden in het vuistje te lachen

 • no-profile-image

  belg

  als 'Holland' de markt structureel blijft verknoeien door een slechte organisatie, onderlinge naijver en in het recente verleden door bank en overhe(a)d gestimuleerde onverantwoorde areaaluitbreiding, valt er niets te lachen.

 • no-profile-image

  Limburger

  Deze discussie toont toch echt wel twee dingen aan:
  1. velen snappen het gewoon echt niet
  2. de verdeelheid is nog steeds onverminderd groot, op naar het 4e rampzalige paprikajaar, misschien hebben we die ook nog nodig om tot elkaar te komen...

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.