Home

Nieuws

Benefietveiling haalt 70.600 euro op

Afgelopen zaterdag is de eerste benefietveiling van Stichting FrEsride bij Greenpack in Maasdijk een onverwacht groot succes geworden. De totaalopbrengst was € 70.600, bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

De eerste benefietveiling FrEsride was hiermee een succes. Er kwamen zo'n 150 bezoekers heen. Stichtingsvoorzitter Ton den Boer maakte de totaalopbrengst aan het eind van de avond bekend. De 70.600 euro is een prachtige start voor de donatie die Stichting FrEsride weer zal doen tijdens de Ride for the Roses 2011 in Aalsmeer. De benefietveiling vloeit voort uit de succesvolle FrEsride van 4 september dit jaar, die ook al veel geld voor KWF opleverde in het weekend van de Ride for the Roses. De FrEsride wordt gesponsord door FrEsteem, Terra Natura International, Olympic Fruit en Greenpack.

Spraakmakende items
De beneftieveiling werd gedaan door de zeer gedreven veilingmeester Alphons de Wit. Het professioneel vormgegeven veilingboekje bevatte 47 items. De benefietveiling werd bezocht door vertegenwoordigers van veel aan de Nederlandse tuinbouw gelieerde bedrijven. Spraakmakende items waren één hectare opkweek van groenteplanten, een gesigneerd shirt van Raborenner Robert Gesink dat € 1.500 opbracht; de favoriete stropdas van burgemeester van der Tak ging voor dik € 500 onder de hamer en Teun van Vliet verkocht 10 exemplaren van zijn boek ‘Drank, vrouwen, de koers en de dood' die meer dan
€ 3.000 opbrachten.

"De benefietveiling zal zeker een vervolg krijgen in 2011; het was veel werk de eerste keer maar gezien het resultaat veel meer dan de moeite waard", aldus mededirecteur John van de Belt van Greenpack in Maasdijk.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.