Home

Nieuws

Agf-prominenten op bezoek bij Haluco

Een afvaardiging van het college van AGF-Mannen en Vrouwen van het Jaar bracht vrijdag 26 november een bezoek aan handelsbedrijf Haluco in Bleiswijk. Haluco was in 2009 de laatste winnaar van de AGF-Innovatieprijs.

Directeur Izaäk Havenaar van Haluco (rechts op de foto) gaf een heldere presentatie over de totstandkoming en de voordelen van het onderscheiden logistieke systeem dat Haluco samen met telersvereniging BGB vier jaar geleden heeft gerealiseerd. Centrum van het logistieke proces is een volautomatisch Warehouse Management Systeem (WMS). Zowel in- als uitslag worden geregeld via geautomatiseerde transportbanen. Dit WMS is gekoppeld aan het gekoelde hoogbouwmagazijn, dat verdeeld is in vijf compartimenten met een capaciteit van in totaal 1.800 pallets. Ieder compartiment is voorzien van een geautomatiseerde kraan. De aansturing van het systeem vindt plaats met palletbarcodes waarin alle product- en klantspecificaties kunnen worden opgenomen. Dit project is nog steeds uniek binnen de Europese groente- en fruitsector en werd mede daarom in januari 2009 winnaar van de AGF-Innovatieprijs. Deze prijs is een initiatief van het college van M/V’s van het Jaar. Zij vormen tevens de jury.

Finale
De verkiezing van de AGF-man of vrouw van het jaar en de organisatie van de AGF-Innovatieprijs werden tot een jaar geleden gecoördineerd door de redactie van Vakblad Agf. Na het stoppen van deze titel bestond er onduidelijkheid over het voortbestaan van beide initiatieven. Onlangs werd besloten dat het secretariaat van de verkiezing en de prijs wordt overgenomen door Wilma van den Oever namens handelsplatform Frugi Venta.
Een nog te benoemen selectiecomité kiest voortaan de man of vrouw die zich dat jaar binnen de groente- en fruithandel het meest heeft onderscheiden. Via diverse media wordt de naam eind december gecommuniceerd. De AGF-Innovatieprijs wordt op woensdag 5 januari uitgereikt tijdens het AGF-Debat in het Zalmhuis in Rotterdam. Tijdens het bezoek aan Haluco boog de jury zich ook over de aanmeldingen voor deze prijs. De namen van de drie categoriewinnaars, die doorgaan naar de finale, worden later deze week bekendgemaakt.

Bron: Groenten&Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.