Home

Nieuws

'Verplicht groenten en fruit in Happy Meal'

Het bestuur van de Amerikaanse stad San Francisco wil een verbod op de Happy Meals van McDonald’s.

Onder aanvoering van politicus Eric Mar wil het bestuur een wet invoeren die het Mc Donald’s verplicht porties groenten en fruit bij de kindermaaltijd te leveren, meldt Distrifood.

Mar wil op die manier kinderen tegen overgewicht beschermen. ‘Ik doe mijn best om de kinderen tegen te vet eten te beschermen en ervoor te zorgen dat ze gezond opgroeien’, aldus Mar in de Britse krant The Telegraph.

Karen Wells, verantwoordelijk voor voedingswaarde en menustrategie van McDonalds, is het niet eens met het voorstel. ‘Happy Meals zien er tegenwoordig heel anders uit dan bijvoorbeeld 25 jaar geleden.’ In San Francisco, net als in Nederland, hebben kinderen de keuze uit een zakje fruit of yoghurt bij hun Happy Meal.

Gezonder leven
Een Happy Meal, bestaande uit een hamburger, zakje patat, frisdrank en een speelgoedje, bevat ongeveer 500 calorieën. Het verbieden van de kindermaaltijd zal de volgende stap zijn in serie maatregelen om gezonder leven te promoten in de Amerikaanse stad. De burgemeester heeft onlangs ook de verkoop van Coca Cola en Pepsi uit drankautomaten in de stad verboden.

Bron: Distrifood - Bewerking: Brammert Waagmeester

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.