Home

Nieuws 3 reacties

Verhagen nieuwe minister landbouw en ez

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wordt de nieuwe minister van Economische Zaken en vicepremier in het komende kabinet. Dit maakte een woordvoerder van formateur Mark Rutte afgelopen vrijdag bekend.

Verhagen is 'buitengewoon blij' dat hij gevraagd is om vicepremier en minister van Economische Zaken te worden. Dit zei hij vrijdag na zijn eerste gesprek in zijn nieuwe rol bij formateur Mark Rutte.

Verhagen ziet het als een 'enorme uitdaging' om juist in deze tijd van financieel-economische crisis de werkgelegenheid in Nederland en de belangen van het bedrijfsleven in het buitenland veilig te stellen.


Verstand
Op de vraag of hij verstand van landbouw heeft, zei Verhagen dat het 'om meer' gaat: het bedrijfsleven, ondernemerschap, de agrofoodsector en innovatie.

"Dat is een uitdaging om daar in de komende jaren vorm aan te geven", aldus Verhagen. Hij wees erop dat Nederland 70 procent van het inkomen verdient met de export van producten.


Bron: Nuzakelijk.nl


Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Daar zijn we mooi klaar mee. Maxime heeft al uitgebreid bewezen dat ie vooral zichzelf belangrijk vindt.

 • no-profile-image

  Theo Brakeboer

  Verhagen heeft vooral bewezen een goede politicus te zijn. Of hij een goede voor Landbouw is, of een tweede Van Aartsen (VVD) blijkt te zijn, of - nog erger - een tweede Brinkhorst (D66), is nog even afwachten.

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Dan kijk je wel door een heel roze bril Theo. De regering is volledig afhankelijk van Wilders. In crisestijd is het eigenlijk normaal en zeker ook wenselijk dat je regering hebt die nationale eenheid uitstraalt. Een minderheidsregering met daarin de grootste verliezer van de verkiezingen doet dat zeker niet. Deze coalitie betekent volgens mij gewoon einde oefening voor het CDA. Overigens maar goed ook want religie en politiek moet je niet mixen.

Of registreer je om te kunnen reageren.