Home

Nieuws

Tevreden over compactere Horti Fair

De compactere maar complete Horti Fair trok dit jaar 23.256 vakbezoekers uit ruim 70 landen, tegenover 34.043 uit 100 landen vorig jaar.

De Horti Fair 2010 was met 530 standhouders uit 36 landen compacter dan voorgaande edities, maar volgens de beursorganisatie minstens zo compleet als in andere jaren. De vooruitzichten voor volgend jaar zijn goed: maar liefst driekwart van de bezoekers zegt al van plan te zijn om in 2011 terug te komen.

Dat zal zijn op de aangekondigde International HortiWeek, die in Amsterdam RAI plaats zal vinden van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 november 2011. Dit is een gezamenlijke week van de Horti Fair en van de FloraHolland Trade Fair. scheidend directeur Wim van der Loo: "Er zijn al contracten getekend en meer dan 80 opties genomen op standruimte. Dat heb ik in al mijn jaren als directeur van de Horti Fair nog nooit eerder meegemaakt."

Bezoekers met investeringsplannen
De deelnemers toonden zich erg tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Patrick Lek van Lek/Habo Groep is “zeker niet ontevreden: de stemming is positief en we ontvangen veel mensen met investeringsplannen, en daar begint alles toch mee. Als bedrijf moet je hier wel staan, en met de focus op het buitenland vergeten we ook zeker de Nederlandse bezoeker niet.”
Volgens de beursorganisatie was bijna 80% van de bezoekers als (mede)beslisser betrokken bij de aanschaf van op de beurs geëxposeerde producten en diensten; 35% van de bezoekers heeft een concrete aankoop gedaan of offerte aangevraagd.

Debatten
Het Horti Fair House of Technology & Innovation was vier dagen lang het centrum van debatten en interviews met kopstukken uit de tuinbouwsector. Een paviljoen als Carrière Plaza voldeed duidelijk aan de  behoefte, want meer dan 1.200 studenten en scholieren werden hier gekoppeld aan het bedrijfsleven.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.