Home

Nieuws

T-telers positief over afgelopen seizoen

De T-telers hebben de huidige werkwijze binnen het CoFortamodel geëvalueerd. Conclusie is dat zij tevreden zijn met de kostenreductie en het behaalde rendement. De positie van de telers is versterkt binnen The Greenery, maar het handelshuis is verzwakt geraakt.

De T-telers, bestaande uit de telersverenigingen Prominent (tomaat), Paprika.nl, Purple Pride (aubergine) en Green Diamond (komkommer) zijn positief over het afgelopen seizoen. Uit een onlangs gehouden evaluatie blijkt, dat zij tevreden zijn over de nieuwe werkwijze. Binnen CoForta is er meer ruimte om de markt te bedienen en de prijsvorming zouden zij beter in de hand hebben, omdat de afzet niet meer gedwongen verloopt via het handelshuis. Daardoor zou het contact met The Greenery ook verbeterd zijn, omdat het nu een meer zakelijk en vrijer karakter heeft. Binnen het model is het echter niet mogelijk dat CoForta Verkoop direct levert aan de retail of exporteurs. Dat wordt nog gevoeld als een belemmering.


Telers versterken positie
Geconcludeerd kan worden dat de telers hun positie binnen The Greenery hebben versterkt. Gelijkertijd moet worden geconcludeerd, dat het de handelspoot heeft uitgehold. Immers de naar schatting 725 hectare die de T-telers vertegenwoordigen, worden niet meer zoals voorheen vanzelfsprekend via The Greenery afgezet. Hierdoor heeft het handelshuis de inkoop anders moeten organiseren en dat heeft extra kosten met zich meegebracht, blijkt uit navraag bij een goed ingevoerde bron bekend met de organisatie.


Lees het hele artikel in de editie van Groenten & Fruit Actueel die morgen (25/10/2010) verschijnt.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.