Home

Nieuws

Project bevordert leercultuur op werkvloer

Minister Donner van SZW en vice-voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland hebben vandaag in Amsterdam de kick-off verricht van het project Excelleren.nu, waarmee ze mkb-bedrijven willen stimuleren om (meer) te investeren in het scholen van medewerkers op de werkvloer.

Om de ontwikkeling van een leercultuur in het mkb van een impuls te voorzien, krijgen tenminste 500 ondernemers in veertien branches, waaronder AGF Detailhandel Nederland en Frugi Venta, de komende anderhalf jaar gratis advies over de manier waarop zij leren in hun bedrijf kunnen bevorderen. Met de daarmee opgedane kennis en ervaringen kunnen vervolgens andere mkb-bedrijven hun voordeel doen.

Vernieuwingen
Het is volgens MKB-Nederland van groot belang dat kennis en vaardigheden van medewerkers up to date zijn en meegroeien met de ontwikkeling van het bedrijf. De markt is dynamisch en concurrerend en technologische vernieuwingen volgen elkaar in rap tempo op. Dat biedt nieuwe kansen, maar vraagt ook meer van medewerkers. Daarbij ontstaat als gevolg van de vergrijzing op termijn een fors tekort aan goed en inzetbaar personeel. Slimmer werken, flexibiliteit  en duurzame inzetbaarheid van mensen zijn sleutelbegrippen om straks het tekort aan arbeidspotentieel op te vangen, maar ook om nu de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.