Home

Nieuws 2 reactieslaatste update:6 okt 2010

Online platform producent en consument

Drie ondernemers hebben vorige week thegreenbee.nl gelanceerd. Dit online platform brengt boeren en telers direct in contact met consumenten. Deze producenten kunnen hun locatie op de site zetten en beheren.

Op de site kunnen de consumenten zien welke producten er tegen welke prijs te koop aangeboden worden bij hen in de buurt. Ook kunnen de consumenten eenvoudig locaties toevoegen die ze een bezoek waard vinden, en feedback geven op producten. 
De initiatiefnemers hadden er genoeg van dat de prijs voor verse producten in de supermarkt vaak drie keer zo hoog is als de consumentenprijs. Bovendien is het product in de supermarkt vaak niet écht vers en komen producten steeds vaker uit andere landen. "

Twee vliegen
Door thegreenbee.nl te lanceren slaan ze twee vliegen in één klap. De boer en teler zijn minder afhankelijk van de tussenhandel en de consument vindt eenvoudig verse en scherpgeprijsde producten. Dit initiatief zorgt er bovendien voor dat lokale relaties versterkt worden en mensen met een passie voor eerlijk en vers eten en drinken elkaar eenvoudig vinden. “Natuurlijk moet thegreenbee.nl nog groeien, maar binnen enkele dagen is al te zien hoeveel streekproducten er lokaal eigenlijk te koop zijn, van Limousin-vlees uit Brabant, tot zelfgemaakte kaas uit Noord-Holland  en alle soorten vers fruit uit de Betuwe.”

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Joost Stallen

 

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Mark

    De site ziet er strak uit. Dit is een goed en eerlijk concept ben heel benieuwd hoe het concept zich verder ontwikkelt. Heb me al aangemeld, want dit kan best eens veel klanten gaan genereren!

  • no-profile-image

    Michiel

    Heb net even gekeken en meteen een leuke biologische fruitteler bij mij in de buurt (Alkmaar) gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.