Home

Nieuws 1 reactie

Nog geen telersgeld naar Greenport

Een projectvoorstel van Greenport Nederland voor een bijdrage aan de werkorganisatie, is gisteren aangehouden door sectorcommissie groenten en fruit van het PT. De primaire sectoren willen eerst duidelijkheid hebben over hun positie in de toekomstige zogeheten High Level Group.

Greenport Nederland vraagt het PT de helft van de kosten van de werkorganisatie te dragen, te weten 153 duizend euro. De andere helft wordt door het Rijk, de provincies en de gemeenten bekostigd. De te financieren werkorganisatie is belast met de uitvoering van de ‘Strategische Agenda mainport 2010-2013 Denken en doen!’. 

CEO
Voorzitter Jan Roefs van de vakgroep LTO Vollegrondsgroenten liet namens de sectorale vakgroepen van LTO Nederland weten eerst meer duidelijkheid te willen over de verhouding tussen de nu al actieve stuurgroep, managementgroep en netwerkorganisatie van Greenport Nederland en de nog te formeren High Level Group onder leiding van één zogenoemde CEO voor de gehele tuinbouw.

Het voorstel komt nu terug op de agenda van de volgende sectorcommissievergadering begin december. PT-voorzitter Tjibbe Joustra riep de tuinbouw op niet als sector nu een verdeeld geluid te laten horen nu in het Regeerakkoord de Greenports expliciet genoemd staan als instrument van innovatie.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Eén reactie

  • no-profile-image

    PJ Keijzer

    Allemaal bestuurders die elkaar baantjes toeschuiven ... Uiteindelijk is het allemaal maatwerk / internationale opdrachten voor consultancy bedrijven gefinancierd door overheden. Marginale export-mogelijkheden

Of registreer je om te kunnen reageren.