Home

Nieuws

Nieuwe zaadteeltlocatie Rijk Zwaan in Mexico

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft een nieuwe zaadteeltlocatie in Mexico geopend, Rijk Zwaan Promex, waar dankzij de ligging op 2050 meter hoogte jaarrond topkwaliteit zaden geoogst kunnen worden.

De nieuwbouwlocatie in San Jose Iturbide, met een moderne glazen kas, was nodig vanwege de voortdurende groei van Rijk Zwaan. Productiespecialist en Projectmanager Frans van de Sande: “In meerdere opzichten is dit voor ons een ideale plek om zaden te telen, met name voor tomaat en paprika. Door de hoge lichtintensiteit en gunstige temperaturen kunnen we jaarrond produceren, zodat we flexibel kunnen inspelen op de vraag vanuit de markt. Andere belangrijke voordelen van deze regio zijn bijvoorbeeld de goede infrastructuur, aanwezigheid van gas en de geïsoleerde ligging. De teeltoppervlakte bedraagt nu 3 hectare, maar kunnen we in de toekomst nog uitbreiden.”

Strenge hygiëneregels
De zaadteelt vindt plaats onder de strengste hygiënemaatregelen, zodat de kans op zaadoverdraagbare ziektes tot een minimum kan worden beperkt. Rijk Zwaan Promex is vrijwel een kopie van De Vesting, het productiebedrijf in De Lier.
Rijk Zwaan streeft ernaar om zaden die geproduceerd worden door De Vesting en Rijk Zwaan Promex vanaf juli 2011 volledig te verkopen onder GSPP, het nieuwe hygiëneprotocol voor tomaat.

Bekijk ook de film van Rijk Zwaan over haar nieuwe productielocatie.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.