Home

Nieuws

Innovatieregeling MKB wordt verlengd

De innovatieregeling voor mkb-bedrijven wordt verlengd. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken en Innovatie) maandag aangekondigd, zo meldt het ANP.

Het gaat om de IPC-regeling (InnovatiePrestatieContracten). Verhagen heeft aangegeven dat 'innovatie essentieel is voor bedrijven'. "Hierdoor onderscheiden we ons op de wereldmarkt, komen er nieuwe producten en zorgen we voor economische groei." De afgelopen vijf jaar deden 2350 bedrijven voor in totaal 140 miljoen euro een beroep op de innovatieregeling mkb, onder meer om nieuwe producten als onbrandbaar karton, een klimaatregeling in kassen of een systeem voor ondergrondse wateropslag te ontwikkelen. 

Meerjarig project
De IPC-regeling is een subsidie die is bedoeld voor meerjarige innovatietrajecten van groepen mkb-ondernemers. Het gaat om groepen van 15 tot 35 bedrijven met een inhoudelijke samenhang, bijvoorbeeld omdat ze werken in dezelfde keten, regio of branche. Deze bedrijven voeren een meerjarig innovatietraject uit. Zij geven zelf aan op welk terrein zij willen innoveren. Het kan gaan om producten, diensten, processen of een combinatie daarvan. Een mkb-organisatie zonder winstoogmerk, bijvoorbeeld een branche-organisatie, treedt op als penvoerder. 

De subsidie bedraagt vijftig procent van de totale projectkosten met een maximaal van € 50.000 per deelnemer, twinitg procent van de projectkosten moeten besteed worden aan samenwerkingsprojecten tussen de IPC deelnemers en de loonkosten mogen maximaal veertig procent projectkosten bedragen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen
 

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.