Home

Nieuws

Horti Fair kijkt naar verplaatsing Aalsmeer

De stichting Horti Fair kan een van de partijen zijn die investeert in de permanente tentoonstellingshal in het Green Park Aalsmeer. Ook zou de jaarlijkse Horti Fair er kunnen worden gehouden in grote luxe tenten.

Dit blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau The Bridge business innovators onderdeel van het organisatie- en adviesbureau Twynstra Gudde in Amersfoort. Van de permanente tentoonstellingshal die moet komen op het Green Park in Aalsmeer, zouden verschillende partijen in de tuinbouw gezamenlijk eigenaar kunnen worden. Maar de eigenaar kan ook een belegger zijn. 

Voordelen eigen tentoonstellingshal
Uit het onderzoek blijkt dat de sector best oren heeft naar zo’n eigen permanente tentoonstellingshal van ongeveer 5000 vierkante meter. De Horti Fair zou goed een van die investeerders kunnen zijn. Wim van der Loo, directeur van de Horti Fair, ziet voordelen. "Als andere beursorganisatoren ook investeren in de tentoonstellingshal, dan zou dat niet alleen de versnippering tegengaan, maar tevens kan de Nederlandse tuinbouw dan vanuit één visie tuinbouwtentoonstellingen organiseren. Dat heeft een goede uitstraling naar buitenlandse bezoekers.” De volgende stap is nu partijen zoeken die willen investeren in de tentoonstellingshal.

In het onderzoek is ook gekeken naar de mogelijkheid om de Horti Fair jaarlijks op een binnenterrein van Green Park Aalsmeer te houden. Dit terrein is vijf hectare groot en ligt tegen de tentoonstellingshal aan. De Horti Fair zou dan kunnen plaatsvinden in grote, luxe tenten. “We zouden over drie jaar de Horti Fair in het Green Park Aalsmeer kunnen hebben", aldus Piet Van Ruler, directeur van Green Park Aalsmeer. De permanente tentoonstellingshal is een onderdeel van het plan Bloomin’Holland. Dit behelst onder andere een themapark waar bezoekers altijd heen kunnen voor een experience in de tuinbouw.

Illustratie: Bloomin’Holland

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen 

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.