Home

Nieuws

Eet-Idee Koot weer de beste groenteman

De groentespeciaalzaak van Giliam Koot uit Den Haag is wederom winnaar geworden in de verkiezing van Beste Groenteman van Nederland. Eet-Idee Koot behaalde die titel ook al in 2004 en 2007.

Bij de markthandel ging de titel eindelijk naar het Fruitpaleis uit Alphen a/d Rijn. Het team van de gebroeders Vaneman legde de afgelopen jaren al meerdere malen beslag op de tweede plaats. De finale van de verkiezing van de Beste Groenteman vond dinsdagavond 5 oktober plaats tijdens de eerste dag van de vakbeurs AGF Detail in Houten. De drie overgebleven finalisten in de categorieën groentewinkels en markthandel werden onderworpen aan een kennistest, maar moesten ter plekke ook enkele gerechten bereiden en presenteren. De beslissende ronde van de verkiezing werd gepresenteerd door topkok Rudolph van Veen, bekend van onder andere het televisieprogramma ‘The Taste of Life Basics’, waaraan ook Rob Baan van Koppert Cress meewerkt.

Jaarlijks
Het bedrijf van Rob Baan is de laatste jaren een van de hoofdsponsors van de verkiezing. Dit jaar maakte ook telerscollectief Dutch Specials de wedstrijd financieel mogelijk. Het collectief van telers van ‘specialties’ stelde onder andere product beschikbaar voor de verschillende onderdelen van de finale.
De eerste dag van de vakbeurs AGF Detail werd goed bezocht. De beurs is primair opgezet voor de groentespecialist, maar ontwikkelt zich stilaan tot een veelzijdig ontmoetingsplatform voor de agf-sector. Organisator Ahoy Rotterdam maakte bekend de tweejaarlijkse frequentie te verhogen naar een jaarlijks evenement eind september of begin oktober. (foto: organisatie Beste Groenteman)

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.