Home

Nieuws 1 reactie

Bleker in buitenland minister van landbouw

De CDA-er Henk Bleker wordt de nieuwe staatsecretaris van Landbouw binnen het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (ELI).

Hij mag zich in het buitenland minister noemen. Bleeker komt daarmee te werken onder CDA-fractieleider Maxime Verhagen, die minister wordt op dat departement.

Henk Bleker was voorzitter van het CDA en directeur van RTV Noord. Hij is afkomstig uit het Groningse Vlagtwedde. Hij is gedurende een aantal jaren lid geweest van de Geputeerde Staten van de provincie Groningen.

Bleker was waarnemend partijvoorzitter voor het CDA en maakte grote indruk in deze functie. Hij staat bekend als een politiek dier in hart en nieren en was tien jaar lang gedeputeerde in Groningen voor het CDA. In die tijd was hij afwisselend verantwoordelijk voor de thema’s water, energie, milieu, natuur en landbouw. Daarnaast heeft hij gewerkt als zelfstandig organisatieadviseur. Eveneens is hij actief geweest als voorzitter van de Stuurgroep Glastuinbouw Eemsmond.

Betrokken
Nico van Ruiten van LTO Noord Glaskracht reageert nog enigszins terughoudend op het feit dat Bleker staatssecretaris wordt. Van Ruiten: “Ik ken zijn achtergrond nog onvoldoende om een gedegen oordeel te kunnen geven. Ik weet dat hij uit Groningen komt en daar is niet veel glastuinbouw. Maar de complete invulling van het nieuwe departement zal uiteindelijk bepalend zijn. Onze lobby richt zich niet enkel op landbouw, maar even goed op Economische zaken en innovatie.”

Bruggenbouwer
LTO Nederland reageerde in een verklaring blij met de komst van Henk Bleker te zijn als toekomstig staatssecretaris van Economie, Landbouw en Innovatie. Volgens LTO-voorzitter Albert Jan Maat is Bleker iemand die ‘bruggen kan bouwen tussen landbouw en natuur’ en die ‘weet wat boeren en tuinders drijft’. Volgens Maat is Bleker betrokken bij de land- en tuinbouw en blijft hij in elke situatie in gesprek met belanghebbenden.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Esther de Snoo

Eén reactie

  • no-profile-image

    Anneke van Eysinga

    Waarde heer Bleker, ik spreek mijn grote bewondering uit voor uw vasthoudendheid .Nu in zake asielbeleid. heb net de utzending gezien van Paul en Witteman. Mag ik u vragen om ooit een keer als spreker te komen op ons familiehuis Epemastate in de gemeente Sneek u zou ons een zeer groor plezier doen om een avond hier aan te gaan besteden. Mag ik u daar naast zeggen dat ik ook net als u een bewonderaar ben van de paarden die u fokt., hoogachtend met vriendelijke groet, Anneke van Eysinga

Of registreer je om te kunnen reageren.