Home

Nieuws

Animo Tuinbouw Ondernemersprijs beter

Het animo van de voordrachten van kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011 is groter dan vorig jaar. Volgens de organisatie zijn er meer dan tien kandidaten voorgedragen.

De inschrijving van de voordrachten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011 sloot op 10 oktober. Volgens Diana Duijvestijn van het secretariaat van de ondernemersprijs zijn er meer dan tien voordrachten van kandidaten voor de prijs ingestuurd. Hoeveel het er precies zijn, daarover doet ze geen uitspraken. "Alle sectoren zijn vertegenwoordigd, behalve de bolbloemen", aldus Duijvestijn. Het valt haar op dat er meer inzendingen zijn dan vorig jaar. "Omdat vorig jaar zo'n slecht jaar was, wilden sommige bedrijven toen ook niet voorgedragen worden."

Markt en imago extra aandacht
De jury komt volgende week voor het eerst bijeen om de voordrachten te beoordelen. Begin november worden dan de nominaties bekend gemaakt. Traditiegetrouw wordt op de nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend gemaakt. De prijs wordt voor de 25ste keer uitgereikt. Dit jaar kijkt de jury extra naar de wijze waarop de ondernemer zich presenteert in de markt en bijdraagt aan een positief imago van de sector. Andere zaken waarop de kandidaten beoordeeld worden zijn factoren zoals innovatie, duurzaam ondernemen, plaats in de samenleving en marktbenadering.

De Tuinbouw Ondernemersprijs is een initiatief van Stichting Ondernemersprijs en wordt gedragen door:  Productschap Tuinbouw, Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland, Rabobank, International Horti Fair, Dutch Produce Association, Interpolis, Reed Business, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid, HBAG/VGB en Flynth.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.