Home

Nieuws

'Andere afzetorganisatie in trek bij telers'

Bij telers bestaat volgens het Productschap Tuinbouw grotere interesse in het overstappen van de ene gemeenschappelijke marktordening-erkende telersorganisatie naar een andere.

"Dat is aan de hand van het aantal informatie-aanvragen wel te concluderen", stelt het Productschap Tuinbouw (PT). Het PT is uitvoerder van de regeling voor gemeenschappelijke marktordening voor groente en fruit. Overstappen tussen verenigingen wordt doorgaans bemoeilijkt doordat GMO-gelden uitstaan bij de telersvereniging.

Mogelijkheden van overstappen
PT kijkt met het ministerie van Economische Zaken naar mogelijkheden om het overstappen tussen de telersverenigingen te ondersteunen. Een van de mogelijkheden is volgens een woordvoerder van het PT om de uitstaande gelden om te zetten in een lening, maar volgens de woordvoerder wordt gekeken naar meer opties.
Voorstellen van telers die over willen stappen naar een andere telersvereniging moeten voldoen aan de geldende GMO-regels. Die worden door het ministerie vastgesteld.

Eerder liet het PT al weten actiever bundeling te willen ondersteunen. Dit is een van de mogelijkheden, waarmee het makkelijker wordt om over te stappen tussen telersverenigingen.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.