Home

Nieuws

Werkgever en school geven baangarantie

Zestig leerlingen van de Citaverde Colleges in Horst en Maastricht zijn zeker van een baan als ze de opleiding af hebben. Het gaat om werk in de tuinbouw of in de groene sector.

De werkgever die de banen garandeert is AB Limburg. Daarbij zijn momenteel 1.300 mensen werkzaam in de land- en tuinbouw en in de groene sector. Volgens een woordvoerster van de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) is het heel bijzonder dat een werkgever afgestudeerden een baan durft te garanderen. “De samenwerking tussen het Citaverde College en AB Limburg is het enige voorbeeld in deze provincie dat wij kennen van een werkgever en een opleiding die samen een baan garanderen.”

Extra stimulans
“We maken ons zeker voor de toekomst zorgen of we in de groene sector wel voldoende gekwalificeerde werknemers kunnen krijgen”, zegt Jack Janssen, directeur van AB Limburg. “Een baangarantie is een extra stimulans om aan een opleiding in de groene sector te beginnen. Gezien onze kennis van de arbeidsmarkt durven we best te garanderen dat we die zestig gediplomeerden ook echt aan het werk krijgen.”

Middenkaderfuncties
In Horst gaat het om twintig leerlingen van de Greenport Business Opleidingen, die in september van start is gegaan. In Maastricht om twintig leerlingen van de opleiding Agribusiness en twintig van de opleiding Tuin, Park en Landschap. De leerlingen worden opgeleid voor middenkaderfuncties bij onder meer tuin-, landbouw- en hoveniersbedrijven en fruittelers.
AB Limburg en Citaverde gaan ervan uit dat er ook een tweede lichting leerlingen komt die voor de start van de opleiding een baangarantie krijgt.

Bron: De Limburger

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.