Home

Nieuws 1 reactie

Van Ruiten: 'besluiten bij meerderheid'

Regionale organisaties in LTO Glaskracht Nederland moeten eenduidiger opereren. Voorzitter Nico van Ruiten wil daarom overgaan tot besluitvorming bij meerderheid. Besluitvorming vindt nu plaats op basis van consensus. Die structuur leidt niet altijd tot één landelijk standpunt.

Van Ruiten: ”De meeste democratische colleges werken op basis van een meerderheid, waarbij de minderheid zich conformeert. Nu moeten de besturen van LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO elkaar eerst vinden in een besluit. Natuurlijk blijft dit het streven, maar dat lukt niet altijd.”

Landelijke regie
Het huidige systeem grijpt terug op afspraken uit 2005. ”Het is tijd om in 2010 hierover een discussie te voeren.” Naast de besluitvorming wil Van Ruiten landelijke onderwerpen onder landelijke regie krijgen. ”ZLTO noemt innovatie en kennis een regionaal onderwerp, maar ik denk dat je hier landelijk te werk moet gaan, waarbij de uitvoering ook regionaal kan plaatsvinden”, zegt hij.

Botsing
Een verdere integratie heeft zijn voorkeur. ”De belangen van telers in Limburg, Brabant en het Westen zijn voor 95 procent dezelfde. Eén landelijke organisatie zou goed zijn voor de glastuinbouw.”
Op negen van de tien onderwerpen bereiken de organisaties nu consensus. In het najaar botsten LTO Noord Glaskracht en ZLTO openlijk over een miljoenen kostende imagocampagne.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    R. Welles

    Eindelijk, wellicht komt er wat beweging in!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.