Home

Nieuws

Vakbond start actie bij winkelketens

FNV Bondgenoten startte gisteren een actie waarbij zij Poolse werknemers in distributiecentra van supermarktketens op hun rechten wijst. Dat meldt ANP.

De vakbond wil de Polen niet alleen op de werkplek benaderen, maar ook in de woonomgeving. Volgens bestuurder Lex Makkinkje van FNV Bondgenoten bleek er veel mis te zijn bij Poolse werknemers die door Albert Heijn via een uitzendbureau worden ingehuurd bij zes distributiecentra. FNV Bondgenoten stelt dat Poolse werknemers werden uitgebuit door het uitzendbureau, onder meer door onredelijke betalingen voor vervoer en huisvesting.

Andere winkelketens
Een woordvoerder van Albert Heijn zegt dat de supermarktketen meerdere uitzendbureaus inschakelt voor werk in de distributiecentra. Maar hij heeft geen aanwijzingen dat zij zich niet aan de regels houden. Volgens Makkinkje worden de problemen bij de distributiecentra van Albert Heijn nu aangepakt, maar hij vermoedt dat ze ook bij andere winkelketens voorkomen.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.