Home

Nieuws 3 reacties

Speciale dienst voor leegstaande kassen

PinC Agro, een dochteronderneming van Achmea, heeft een aparte dienst ontwikkeld waarbij ze zich richt op het waardebehoud van leegstaande kassen.

Het bedrijf springt hiermee volgens accountmanager Heleen van Rijn in op het toenemende aantal leegstaande kassen. “Dat kan zijn door een faillissement, doordat een teler vrijwillig zijn bedrijf stopt of doordat een teler de kas tijdelijk niet gebruikt.” Het onderhoud aan leegstaande kassen blijft volgens het bedrijf belangrijk omdat er anders waarde-achteruitgang plaatsvindt of de eigenaren minder goed verzekerd zijn.

Nieuwe dienst
Het bedrijf heeft in haar dienstenpakket al een hele tijd het Continuïteit Management Systeem waarmee glastuinbouwbedrijven die in bedrijf zijn bijvoorbeeld het onderhoud van installaties regelen. Daarbij geeft Pinc Agro dan preventieadvies. Echter, omdat er de afgelopen tijd steeds meer glastuinbouwbedrijven en bedrijfsgebouwen komen die leeg liggen, gaat het bedrijf nu ook aan deze eigenaren zo’n soort dienst aanbieden. “Zo adviseren we telers - of een bank als het een failliet glastuinbouwbedrijf betreft - hoe zij de waarde van de kas, gebouwen en apparatuur kunnen behouden en risico’s op schade kunnen beperken”, zegt Heleen van Rijn, accountmanager bij het bedrijf.

Nulmeting en vervolg
PinC Agro start binnenkort met de dienst waarbij zij bij vijf glastuinbouwbedrijven die leeg staan een nulmeting uitvoert. Op basis daarvan wordt een onderhoudsplan opgesteld en een preventieadvies gegeven. “Er kunnen zaken in staan als het geregeld controleren op kapotte ruiten, het blijven stoken in de winter om schade door sneeuwdruk te voorkomen en het voldoen aan onderhoudsbeurten aan apparatuur.” Deze kunnen zelf door de teler worden opgepakt, maar ook door PinC Agro.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boxman

  goeden middag wij doen alle onderhoudswerkzaamheden aan kassen
  ook glasreparaties tegen scherpen prijzen mischien wat voor u met vriendelijke groeten boxman

 • no-profile-image

  van vugt

  van vugt onderhoudsbedrijf
  glasreparaties
  renovatie
  totaalservice

 • no-profile-image

  gep.tuinder

  jammer voor bedrijf in het rundedal daar was geen controle,nu een grootgedeelte ingestort door sneeuwdruk sterkte gewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.