Home

Nieuws

Spanjaarden woest om drugvondst in bananen

Afgelopen zaterdag werden bij diverse Lidl-winkels in Madrid dozen bananen afgeleverd met daartussen een aantal pakketten cocaine. Spaanse bananenproducenten reageren woedend op het importbeleid.

Op deze manier werd 100 kg cocaine Spanje ingesmokkeld tussen bananen die afkomstig waren uit Ecuador. De drugs werden ontdekt in de goederenontvangst bij Lidl en zijn niet op het schap beland. Lidl heeft de hele partij bananen uit de handel genomen.

Controle schiet te kort
Volgens de organisatie van bananenproducenten op de Canarische Eilanden, Asprocan, schiet de controle van importproduct door de Spaanse douane zwaar tekort. Dit terwijl de bananen die op de Spaanse eilanden worden produceert juist aan strikte controles onderhevig zouden zijn.

Vrijhandel
Voorzitter Francisco Rodríguez van Asprocan: ‘Dit is het gevolg van vrijhandel. Er wordt niet op dezelfde wijze gekeken naar import uit derde landen als naar Europees product. De EU komt landen als Ecuador tegemoet bij het bepalen van de importheffingen. Wij moeten concurreren met deze landen die op ander niveau opereren en die het wantrouwen van de consument veroorzaken’.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: René Rombouts, correspondent in Valencia


René Rombouts, correspondent in Valencia

Of registreer je om te kunnen reageren.