Home

Nieuws

'Snel schakelen’ op Fruit Logistica

De Fruit Logistica is volgens ervaringsdeskundigen een uitstekende gelegenheid voor telers om inspiratie en contacten op te doen.

“Telers en ondernemers in het algemeen zouden de Fruit Logistica moeten bezoeken omdat zij daar op een relatief kleine oppervlakte alle internationale spelers op vlak van agf kunnen bezoeken”, draagt Tim Willaert van The Greenery als motivatie aan.

Ook Peter Meurs, van de telersvereniging Best of Four, noemt het opdoen van waardevolle contacten als een belangrijke reden om naar Berlijn te komen. “Alle mensen waar je dagelijks of wekelijks contact mee hebt, komen daar langs. Je ziet dat er heel snel geschakeld kan worden.”

Ketenbeurs
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de Fruit Logistica allesbehalve een exclusieve fruitbeurs. In de afgelopen jaren is de beurs uitgegroeid tot een ketenbeurs voor groenten en fruit, waar techniek, logistiek, teelt en afzet moeiteloos in elkaar overlopen.
 
Nederland is traditioneel sterk vertegenwoordigd, met een af­vaardiging van ongeveer 200 deelnemers. Daartussen veel ­coöperaties, handelshuizen, import- en exportbedrijven, maar in toenemende mate ook specifiek teeltgerichte bedrijven, zoals ­kassenbouwers en zaadbedrijven.

Vind alle informatie in onze speciale webbijlage over de Fruit Logistica.

Lees ook het uitgebreide verhaal over de Fruit Logistica en partnerland Mexico in het maandblad (editie januari 2010).

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Brammert Waagmeester


Of registreer je om te kunnen reageren.