Home

Nieuws

Sneeuwval veroorzaakt 3 miljoen schade

Verzekeraar Interpolis meldt dat het aantal schademeldingen in verband met de sneeuw in de land- en tuinbouw inmiddels een schadebedrag vertegenwoordingen van bijna drie miljoen euro.

De verzekeraar waarschuwt telers om op de komende weersveranderingen te letten. Immers voor de komende periode voorspelt het KNMI wederom veel sneeuw. 

Kas of dak begeeft het
Jan Fonk, perswoordvoerder: “We hebben in de afgelopen weken veel schademeldingen ontvangen door de sneeuw of door het smelten van de sneeuw. Door het gewicht van sneeuw op kassen en gebouwen hebben daken het begeven. Smeltende sneeuw deed goten overlopen, en de kou zorgde voor bijkomende problemen. Op dit moment hebben we voor bijna drie miljoen aan schademeldingen ontvangen."

Eenvoudige maatregelen
Interpolis verwijst telers te kijken op hun site waar de preventietips voor sneeuwdruk staan. "Met eenvoudige maatregelen kan de ondernemer vaak schade en daarmee veel ellende voorkomen. Met de huidige weersvoorspellingen een belangrijk aandachtspunt voor ondernemers”. Deze boodschappen gelden in nog sterkere mate voor kassen, die momenteel niet in gebruik zijn, zo zegt Fonk. "Omdat er geen teelt is wordt er niet gestookt, wat de kas nog kwetsbaarder maakt in deze weersomstandigheden."

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.