Home

Nieuws

Seizoensarbeiders slaags met politie in Italië

Honderden manifestanten, waaronder veel illegale migranten, trokken donderdagavond de straat op in Rosarno, in het zuiden van Italië.

Tijdens de betoging raakten manifestanten slaags met de politie. Er vielen enkele licht gewonden. In het zuiden van Italië leven en werken vele migranten in de landbouw, maar vaak in harde levensomstandigheden.

In brand
De migranten, hoofdzakelijk van Afrikaanse origine, kwamen op straat omdat ze eerder op de dag het doelwit waren van luchtschoten. Ze manifesteerden in de straten van Rosarno, staken voertuigen en vuilbakken in brand en sloegen met stokken naar huizen en ramen.

Toen de prefect gesprekken voerde met de betogers, begon een groepje migranten de politie te bekogelen. Verschillende opstandelingen werden opgepakt. Niemand raakte ernstig gewond.

Overleven
De gespannen toestand is het gevolg van de manier waarop de migranten moeten zien te overleven. Ze moeten het stellen met een dagloon van 15 à 20 euro en leven in smerige kampen zonder water of elektriciteit. Deze situatie werd al vaak aangekaart door mensenrechtenorganisaties.

Ieder jaar strijken duizenden Afrikanen neer in het zuiden van Italië om er als seizoensarbeider olijven, tomaten, sinaasappelen of druiven te oogsten.

Bron: Vilt

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.