Home

Nieuws 1 reactie

Plus vermindert aantal genf-leveranciers

Supermarktketen Plus richt het inkoopbeleid op een kleinere groep leveranciers, met nog plaats voor tien tot vijftien groente- en fruitleveranciers. Met deze partijen wil Plus Retail de ketensamenwerking aanscherpen via inkoopvereniging Superunie.

Volgens Arie van Doesburg, unitmanager vers van Plus, betekent het strategisch inkoopmanagement dat met een kleinere groep vaste leveranciers wordt gewerkt. "We gaan niet elke dag meer hoppen, maar maken structurele afspraken met leveranciers." Onder andere The Greenery en Terra Natura International (TNI) zijn leveranciers van de winkelketen.

Afspraken over seizoensprijzen
In deze fase van het jaar werken winkelketens de inkoopplannen voor het komende seizoen uit. Plus gaat daarin voorzichtiger te werk: "Vorig jaar spraken we voor trostomaten seizoensprijzen af die het dubbele waren van de weekpijzen. Het was een eerlijk contract, waar beiden partijen een goed gevoel bij hadden, maar de verschillen tussen de jaar en weekprijzen waren groot." In de mix tussen week- en seizoensprijzen neigt de keten dit jaar meer naar weekprijscontracten.

Ketenverkorting
Plus zette al stappen met ketenverkorting, waarbij geselecteerde telers volgens specificaties van Plus produceren. Dat moet de kwaliteit een impuls geven. "Zo levert onze zachtfruitteler Van Garderen uit Schalkwijk twee keer per dag op ons distributiecentrum in Barendrecht. Dat levert een veel beter product op."

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Caspar Kerkvliet - Districon

    Ketenverkorting is een prachtig middel tot ketenomkering. Vraag vanuit de klant/retailer terugvertalen naar productievolumes voor leveranciers. Hiervan zijn nog te weinig voorbeelden bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.