Home

Nieuws

Nog 77 uur om te stemmen op favoriet

De ontknoping is bijna daar. Op maandag 25 januari wordt duidelijk wie van de drie voorgedragen medewerkers de titel Medewerker van ’t Jaar 2009 in de wacht sleept. Wordt dat Jan Kaminski, Jac van der Werf of toch Martijn van der Drift die nu nog op een achterstand staat?

Er kan sinds ruim een week gestemd worden op de verkiezing Medewerker van ’t Jaar. Van de stemming wordt massaal gebruik gemaakt. Het aantal stemmers op de poll op de homepage van gfactueel.nl - waar de wedstrijd wordt gestreden - ligt momenteel op ruim 27.500. 

Slimme wegen
Geruchten over fraude deden de afgelopen week de ronde en bereikte ook de redactie van Groenten & Fruit. De redactie heeft dit serieus genomen en heeft daarop de techniek geraadpleegd. Hieruit is echter niet naar voren gekomen dat op grote schaal de hand zou zijn gelicht met de regels of dat de website is gehackt. Wel is duidelijk geworden dat mensen via 'slimme omwegen' vaker kunnen stemmen dan één keer. Maar ook in dit geval blijkt uit onderzoek dat er geen enorme hoeveelheid stemmen in een keer zijn uitgebracht of vanaf dezelfde computer of ip-adres.

Ruchtbaarheid
Helder is dat er van alles wordt ondernomen door de werkgevers, bekenden en collega’s van de genomineerden om zoveel mogelijk mensen op hun favoriet te laten stemmen. Zo gaf Hay Soberjé, de werkgever van Jan Kaminski, ruchtbaarheid aan de verkiezing via een bericht in De Limburger. Ook mobiliseerde hij zelfs mensen in Polen om op hun landgenoot te gaan stemmen.

De winnaar op ludieke wijze in het zonnetje gezet.

Stemmen kan nog tot aanstaande zondag 24 januari 20.00 uur via de poll op de homepage. Op maandag 25 januari maakt de redactie van Groenten & Fruit de winnaar van de prestigieuze prijs bekend.

Bekijk hier het thema over de verkiezing Medewerker van 't Jaar.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.