Home

Nieuws 6 reacties

MPS komt met certificaat in G&F

Milieu Programma Sierteelt (MPS), AgriQ en Groeinet lanceren tijdens de Fruit Logistica een nieuw certificatieschema voor de groente- en fruitsector, namelijk MPS-Fruit & Vegetables.

Het is een certificatieschema dat eisen stelt op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie. Deze aspecten werden nog niet eerder in één certificaat gecombineerd. Met MPS-Fruit & Vegetables willen MPS, AgriQ en Groeinet inspelen op de eisen van grootwinkelbedrijven en detailhandel ten aanzien van veilige, schone en duurzaam geteelde producten.

Koppeling van databases
Een uniek aspect is volgens de bedrijven die het certificaat lanceren dat het certificatieschema allerlei praktische zaken, zoals dagregistratie, monstername en residu-analyse, koppeling van databases combineert. Dit moet leiden tot meer efficiency in de keten en een verbeterde marktpositie van de gecertificeerde bedrijven.

Koplopers met de hoogste scores in MPS-Fruit & Vegetables mogen het Triple-A label gebruiken, genaamd Vita Certa. De MPS certificatie schema’s worden in meer dan 60 landen toegepast, waaronder de VS en Japan.

Info op Fruit Logistica
Van 3 tot en met 5 februari staat MPS op de Fruit Logistica, standnummer A-12 (passage A).
In de stand staat een team van medewerkers klaar om meer uitleg te geven over MPS-Fruit & Vegetables.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Robben

  Zucht.......weer een certificaat

 • no-profile-image

  Marieke

  Betekent dit niet hetzelde als: kosten certificaat tuinder en,.........supermarkt reclame maken met hun gecertificeerde producten duurzaam enz. enz.. en ook weer de opbrengsten!

 • no-profile-image

  SegersHilde

  PESTERIJEN noem ik dat.
  Zedde nu helemaal zot aan het worden?
  De gedroogde prei voor soepjes en hondenvoeding komt van China ZONDER al die certificaten en in verschrikkelijke werkomstandigheden, TONNEN prei tomaat paprika, De prei voor de versmarkt en versnijerijen komt nu van Turkijen, Zonder die bijkomende absurde kosten, Zeg ons gewoon dat ge ons weg wil en eerst nog eens goed aan ons wil verdienen, die pesterijen in onze sector hebben lang genoeg geduurd.

 • no-profile-image

  Jan Robben

  ik snak naar het nologo- logo
  <>

 • no-profile-image

  Richard Jonker

  Dit initiatief lijkt me juist goed, immers al die chinese en turkse bedrijven hebben inmiddels allemaal global gap wanneer we nu juist de aandacht op die aspecten leggen waaraan deze bedrijven niet voldoen ontstaat er een mogelijkheid om weer onderscheidend te zijn. misschien dat er dan ook weer wat ruimte ontstaat voor een betere prijs.

 • no-profile-image

  Limburger

  Jammer dat MPS de kans mist om dezelfde uitstraling te bereiken als in de sierteelt. Dus klassificatie in MPS A, B en C. In de groenteteelt nog actueler dan in de sierteelt i.v.m. voedselveiligheid en MRL. MPS zou ook gelijk de UO registratie kunnen overnemen. Daarna komt de blabla wel, die minder marktwaarde heeft en puur generieke, softe promotie is die niets oplevert. Gemiste kans voor MPS, ik voorspel dat dit initiatief het niet gaat halen en dat vind ik jammer, gezien de ijzersterke positie van MPS in de sierteelt. Of had de MPS organisatie € tekens in de ogen bij het oprichten van dit merk? Jammer dat Groeinet hieraan meewerkt, Groeinet heeft of had toch ook een binding met LTO?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.