Home

Nieuws

LTO Groeiservice past organisatie aan

LTO Groeiservice heeft haar organisatie aangepast vanwege de slechtere economische situatie van groente- en bloemenbedrijven. Zo zijn de innovatieadviseurs van LTO Groeiservice geïntegreerd in de gewasteams, zijn enkele tijdelijke contracten niet verlengd en is een vast contract beëindigd.

LTO Groeiservice in Bleiswijk heeft eind vorig jaar gekeken hoe zij de organisatie efficiënter kan maken en kosten kan besparen. “Dat was nodig omdat de inkomsten in 2009 terugliepen vanwege ledenverlies door bedrijfsbeëindiging van leden en onvoldoende ontwikkeling van nieuwe projecten”, aldus Jakoline Vreugdenhil. Hoe groot het ledenverlies in 2009 was, kan ze niet zeggen.

Innovatie-adviseurs ook gewasmanagers
De organisatie heeft inmiddels verschillende veranderingen doorgevoerd. De focus is daarbij komen te liggen op de gewasteams. Hierdoor zijn verschillende taken gecombineerd. Vreugdenhil: “Dit betekent dat de innovatieadviseurs van LTO Groeiservice naast hun innovatieve werkzaamheden ook het gewasmanagement op zich gaan nemen. Hierdoor wordt kennis van en ervaring in innovatie verder uitgediept door een grotere betrokkenheid in een gewas.” Innovatieadviseur Andreas Hofland is gewasmanager aubergine geworden en innovatieadviseur Stefan Belt gewasmanager paprika.”

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.