Home

Nieuws

Jubilaris Osmocote in nieuw jasje

De oudste gecontroleerd vrijkomende meststof Osmocote viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Tegenwoordig is er de vierde generatie Osmocote, in een nieuw jasje.

De vierde generatie Osmocote van Scotts bestaat uit een dubbel gecoate korrel. Daarmee combineert Osmocote Exact DCT, zoals de merknaam luidt, de eigenschappen van Osmocote Exact (bekendheid vooraf over het patroon van vrijgeven) met het programmeerbaar vrijkomen van nutriënten door een tweede coatingslaag. Afhankelijk van de eisen van de teelt kan het vrijkomen worden uitgesteld met 4 à 6 weken tot 2 à 3 maanden. Daarvoor heeft Scotts onder de naam Osmocote Exact Hi.End meerdere formules ontwikkeld. Osmocote Exact is bedoeld voor hoogwaardige teelten, zoals bijvoorbeeld glasaardbeien.

Vier generaties Osmocote
Nadat in 1970 Osmocote in Europa werd geïntroduceerd, volgde in 1983 de tweede generatie onder de naam Osmocote Plus. Daarin zaten ook spoorelementen. In 1998 volgde de derde generatie onder de naam Osmocote Exact met een verzekerde werkingsduur. De vierde generatie is een aanvulling op generatie drie met extra mogelijkheden door de dubbele coating.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.