Home

Nieuws

Importbeperkingen VS komen hard aan

De voorwaarden die de VS Nederland heeft opgelegd om tomaten te mogen invoeren, zijn hard aangekomen bij de handel. Dat blijkt uit gesprekken met diverse handelaren.

Het aantal kilo’s naar de VS wordt uitgevoerd is naar verhouding met andere afzetmarkten niet eens zo heel groot. Echter deze periode waarin de beperkingen zijn afgekondigd is wel degelijk belangrijk, omdat de hoeveelheid product ten opzichte van het aantal kilo dat in de winter in Nederland wordt geproduceerd, vrij groot is. Het is geen heel spannende markt, maar voor dit moment wel zonde want het is een markt die Nederland nu niet kan bedienen, aldus diverse bronnen in de handel.

Duur is bepalend voor schade
Hoe groot de schade werkelijk zal zijn, hangt af hoe lang de VS de markt dicht houdt. Uit gesprekken met diverse handelaren blijkt dat zij problemen verwachten als de beperkingen langer dan twee maanden gaan duren. Het blijkt dat de handelaren de importbeperkingen niet zagen aankomen en het daarom hard aankomt. Al is men er wel van bewust dat de VS nu eenmaal heel streng is als het gaat om fytosanitaire zaken.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.