Home

Nieuws 1 reactie

Geen revolutie nieuwe verscombi Bijeen

Binnen de nieuwe inkoopcombinatie Bijeen hoeven op versgebied geen spectaculaire veranderingen verwacht te worden.

Dat heeft unit manager van Jumbo, Han Ploegmakers, laten weten. “De producten blijven hetzelfde, aanbiedende partijen veranderen niet van vandaag op morgen en de manier van produceren verandert ook niet.”

Partners
De droge kruidenierswaren zijn sinds 1 januari van dit jaar officieel ondergebracht onder de nieuwe inkoopcombinatie Bijeen, een samenwerkingsverband tussen Schuitema en Jumbo. De voorbereidingen voor de overgang van het versdeel naar het nieuwe inkoopsysteem zijn nog in volle gang.

Ploegmakers voorspelt daarin weinig verandering in de samenwerking met de huidige afzetpartners. “Het is niet zo dat we ineens alle inkopen bij andere partijen willen doen. Er is een heleboel wat we bij bepaalde partijen in de markt inkochten, dat blijven we gewoon doen.” Bovendien heeft Jumbo nog te maken met lopende afspraken met producenten binnen de organisatie van SuperUnie.

Marktprijs
De inkoopcombinatie Bijeen zal naar verwachting niet volgen in het spoor van partijen als Plus en Albert Heijn als het om teeltafspraken gaat. "Het belangrijkste is dat je een kwalitatief vers product inkoopt, natuurlijk tegen een goede marktprijs", aldus Ploegmakers. Dag- en weekmarkt blijven daarbij bepalend.

Wanneer het nieuwe versinkoopcombinatie officieel in werking zal treden, is nog onduidelijk. Het proces kan nog enige tijd in beslag nemen, licht Ploegmakers toe. “We willen goed voorbereiden hoe we vers gaan doen.”

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Brammert Waagmeester

Eén reactie

 • no-profile-image

  jpk

  advies aan bijeen
  geef aan ned telers
  geen dumpprijzen
  maar kostprijs plus

Of registreer je om te kunnen reageren.