Home

Nieuws 1 reactie

‘Geen prijzenoorlog meer op vers’

Minister Verburg heeft supermarkten opgeroepen te stoppen met het voeren van een prijzenoorlog op versproducten en pleit voor een houdbare margeverdeling in de keten.

Dat heeft ze uitgesproken in haar nieuwjaarstoespraak. Retailers moeten volgens de minister verstandig omgaan met hun ‘supermacht’ en in plaats van op prijs gaan concurreren op duurzaamheid.

“Voor alle spelers in de voedselketen zijn goede prijzen en een houdbare margeverdeling in de keten cruciaal”, sprak Verburg.

Verduurzaming
De tuinbouw werd door de minister opnieuw geprezen om zijn inzet op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Volgens Verburg moet de samenleving op zijn beurt meer oog hebben ‘voor de enorme bijdrage die wordt geleverd door het gehele agrocluster’.

De nieuwjaarstoespraak was doorspekt van het thema verduurzaming. Met veel aandacht voor dierenwelzijn, plattelandsontwikkeling, ondernemerschap met oog voor de natuur en groen onderwijs.

Bron: GFActueel.nl - Auteur: Brammert Waagmeester

Eén reactie

  • no-profile-image

    tuinder Frankie

    heel mooi gesproken van Gerda!! Maar dan moeten ze wel gedwongen worden...Eigenlijk moet vers voedsel duurder zijn!!! En inderdaad een bijdrage aan het agrocluster dus daar word nog gewerkt en verdiend!! Als alles nu eens lekker op zn gat gaat....dan is diezelfde consument misschien wel zijn baan kwijt..als plukker.verwerker. vertegewoordiger...verwerkingsindustrie.veredelaar..verpakkingsindustrie..handelaars...chauffeurs..etc. etc. te veel om op te noemen .......dus de producent van verse producten!!!!!! Die zouden een ereprijs moeten hebben!!! Nu nog Gerda...geen woorden maar daden!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.