Home

Nieuws

Concurrerende sierteeltbeurs voor Horti Fair

HPP Exhibitions gaat dit jaar een eigen sierteeltbeurs organiseren in de eerste week van november. Dat zegt Dick van Raamsdonk, directeur van het bedrijf.

Van Raamsdonk en een aantal sierteeltbedrijven stelden de organisatie van de Horti Fair eind oktober voor het blok. De Horti Fair moest verschuiven naar de eerste week van november, zo niet dan gaf HPP Exibitions aan zelf in die tijd een sierteeltbeurs te organiseren. Die verschuiving was volgens van Raamsdonk nodig omdat de sierteelt niet met de datum van de Horti Fair uit de voeten kan.

Datum Horti Fair blijft staan

Vandaag had Van Raamsdonk samen met een aantal andere sierteeltbedrijven die standhouder zijn op de Horti Fair een gesprek met het bestuur van de Horti Fair. Daaruit bleek volgens Van Raamsdonk dat de Horti Fair niet naar de eerste week van november verschoven kan worden. De Horti Fair blijft dus staan op de datum van 12 tot en met 15 oktober.

Tegelijk met beurs in Aalsmeer
De beurs van HPP Exibitions, met als naam International Floriculture Trade Fair, wordt van 3 tot en met 5 november gehouden in Vijfhuizen in een voormalige Floriadehal, aldus Van Raamsdonk. “Dat is dus tegelijkertijd met de FloraHolland Trade Fair van FloraHolland in Aalsmeer.” De Horti Fair krijgt er dus een concurrerende beurs bij. Van Raamsdonk: “Onze beurs is bedoeld voor nationale en internationale siertelers, veredelaars, vrachtbedrijven, verpakkingsbedrijven en sierteelttoeleveranciers.”

'Jammer die versnippering'
De Horti Fair laat in een reactie weten het jammer te vinden dat er een sierteeltbeurs bij komt. Ze heeft serieus gekeken naar alle mogelijkheden, maar kon de datum voor de komende Horti Fair niet verzetten. Volgens de organisatie werd afgelopen najaar bekend dat de Trade Fair en Horti Fair definitief niet samen gaan. De beurs van FloraHolland wordt zelfs een maand later gehouden. Hermen de Graaf, woordvoerder van de Horti Fair noemt dit  ‘jammer’. ,,Er dreigt versnippering in het beursaanbod. Met name buitenlandse bezoekers weten niet precies wat er gaande is en ik denk dat we daar op de lange termijn allemaal last van hebben.”


Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.