Home

Nieuws

CBL: Teler kan zelf schap inrichten

Volgens Marc Jansen van het CBL kunnen tuinders een prima bijdrage leveren door zelf een schap voor de supermarkt in te richten. "Sorbo doet het. De bladen doen het."

Dat zegt hij in een gesprek met het Agrarisch Dagblad. Tuinders moeten volgens Jansen kritisch naar het bestaande verkoopsysteem kijken. "Net zoals wij winkeliers dat doen."

Jansen ziet binnen de bestaande situatie mogelijkheden om eigen schappen in te richten. "Sorbo doet het. De bladen doen het. Dumeco deed het ooit maar is ermee opgehouden. Als je voor een super z’n schap beter kunt inrichten dan hij, gaat hij met je in zee."

Hokjes
Er wordt veel te veel in wij- en zij-hokjes gedacht, aldus Jansen. "Wij willen best. Graag zelfs, maar je moet wel wat te bieden te hebben dat voor omloopsnelheid zorgt."

Jansen noemt het voorbeeld van Willem & Drees en Gijs. "Daar is absoluut ruimte voor, want supers snakken naar onderscheid. Ze verwelkomen zelfs concurrentie op onderscheidend vermogen omdat ze daar allemaal een duidelijker kleur van krijgen. Daarom is ook MarQt een heel welkome vernieuwing."

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.