Home

Nieuws

Bulgaren willen werk(en)

Select Group, een Bulgaarse uitzendorganisatie, wil in Duitsland het gat opvullen dat Polen naar verwachting zullen achterlaten als zij vanaf 1 mei 2011 in alle Europese landen in allerlei branches zonder werkvergunning mogen gaan werken.

Vooralsnog richt Select Group zich op de Duitse tuinbouw. “We spreken de taal en hebben een Duitse teler als partner die gecontracteerde Bulgaarse uitzendkrachten inwerkt in werkzaamheden als het oogsten van asperge of aardbei”, vertelt Peter Dimitrov op de beurs Interaspa in Hannover.

Duitsland groeimarkt
In Duitsland werden vorig jaar via Select Group 130 Bulgaren uitgezonden naar 5 bedrijven. Duitsland geldt als groeimarkt voor de uitzendorganisatie. De organisatie regelt naast de uitzendkrachten, de samenstelling van de groep, een aanspreekpunt en de heen- en terugreis. De betaling hoeft pas te gebeuren na het begin van de werkzaamheden en de organisatie garandeert dat het afgesproken aantal personen ook daadwerkelijk zal verschijnen.

Nadelen
In Nederland zijn er nog geen activiteiten, maar desgewenst kan daarover gepraat worden. Een nadeel is wel dat Bulgaren in Nederland een werkvergunning nodig hebben en ze nog geen Nederlandse partner hebben. Ook de Nederlandse taal vormt een handicap. Dimitrov spreekt overigens wel vloeiend Duits en Engels.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.