Home

Nieuws

Berkhuizen nieuwe baas van Milieudefensie

Hans Berkhuizen (53) is de nieuwe directeur van Milieudefensie.

Berkhuizen vervangt Frank Köhler, die er na bijna vijf jaar mee is gestopt. Dat meldde de milieuorganisatie gisteren.

Berkhuizen is opgeleid als milieubioloog en planoloog. Hij komt van het bureau voor organisatie- en beleidsontwikkeling ORG-ID. Daarvoor had hij verschillende leidinggevende functies bij waterbedrijf Evides, de Vereniging van waterbedrijven in Nederlanden (Vewin) en energiebedrijf NUON.

Anders uitzien
Berkhuizen: “Zonder organisaties als Milieudefensie zou de samenleving er nu heel anders uitzien: minder natuur, minder welzijn, meer asfalt en minder aandacht voor duurzaam ondernemen bij bedrijven." Hij ziet ook dat er nog veel te doen valt: “Nu vergenoegd achteroverleunen is geen optie, kijk daarvoor alleen maar naar het 'resultaat' van de klimaattop recent.”

Bakens verzetten
“Mensen moeten het verschil maken! Maar ook de NGO’s, als de milieubeweging, zullen de bakens moeten gaan verzetten, willen ze een effectieve rol blijven spelen in het politieke krachtenveld. Dit geldt ook voor Milieudefensie zelf, om haar inzet voor een gezonde leefomgeving inhoud en kracht te kunnen blijven geven. Ik vind het een eer om daaraan te mogen bijdragen.” 


Bron: Milieudefensie


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.