Home

Nieuws 1 reactie

Minder aanvoer aubergines en courgettes

Sectororganisatie Hortyfruta heeft haar leden in Andalusië verzocht om de komende tijd geen tweede kwaliteit aubergines en courgettes aan te voeren en/of te verhandelen.

Na het bestuderen van de huidige situatie, waarbij de afgelopen weken sprake was van zakkende prijzen voor genoemde producten, werd besloten om vanaf zaterdag 4 april geen tweede kwaliteit op de markt te brengen. De prijs van de tweede kwaliteit lag de afgelopen dagen rond de 15-20 cent per kilo voor de aubergines en beneden de 10 cent per kilo voor de courgettes.

Hortyfruta zal toezien op het naleven van het verzoek dat moet leiden tot een lager aanbod en een verbetering van de prijzen. De betere aubergines brachten vorige week tussen de 30 en 35 cent per kilo op, terwijl ook de courgettes zich rond de 30 cent/kilo bewogen.

Deze week zal er sowieso minder product worden aangevoerd, omdat in de Spaanse Paasweek donderdag en vrijdag officiële vrije dagen zijn, waardoor ook op woensdag al minder zal worden aangevoerd.

Bron: DeGroentenenFruit.nl – Auteur: René Rombouts

Eén reactie

  • no-profile-image

    Olaf van Kooten, Wageningen Universiteit

    Ik ben heel blij met dit besluit van Hortyfruta, want juist in tijden van lage prijzen moet je je uiterste best doen om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Als de prijzen weer aantrekken dan betaalt zich dat dubbel en dwars terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.