Home

Nieuws laatste update:31 dec 2009

Reis voor groente- en fruittelers naar Ethiopië

Het ministerie van LNV organiseert in samenwerking met LTO een studiereis naar Ethiopië voor Nederlandse groente- en fruittelers.

De reis is gepland van 19 tot en met 24 april 2010. Dit jaar was er in maart ook al een reis naar Ethiopië. “Die reis was zo’n succes dat we komend jaar weer een reis organiseren”, zegt Ingrid Korving van LNV. Volgens haar zijn verscheidende Nederlandse groentetelers de afgelopen jaren in Ethiopië een groentebedrijf begonnen.

Snelle ontwikkeling
Ethiopië heeft zeer goede teeltomstandigheden. Vrijwel alle gematigde en (sub-)tropische groente en fruit kunnen succesvol geteeld worden. De markt in het Midden Oosten is nabij. De groente- en fruitsector in Ethiopië is nu nog vrij klein, maar de verwachting is dat de groente en -fruitsector, in navolging van de bloementeelt, zich de komende jaren snel zal ontwikkelen. Hierbij liggen er goede kansen voor Nederlandse ondernemers en voor de toeleveranciers. 

In de drie verschillende klimaatzones worden er tijdens de studiereis groente- en fruitbedrijven bezocht, is er een netwerkbijeenkomst met overheid en het bedrijfsleven. Ook wordt ondersteuning geboden bij het aangaan van verkennende gesprekken met bedrijven en/of overheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Korving, Directie Agroketens en Visserij bij LNV.


Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.