Home

Nieuws laatste update:14 jan 2009

ZON heeft nieuwe verpakkings- en sorteerhal

Bij ZON fruit & vegetables in Venlo is afgelopen vrijdag de nieuwe sorteer- en verpakkingshal in gebruik gekomen. De hal is ruim 4.000 m2 groot en huist verschillende sorteer- en verpakkingsmachines.

De nieuwe hal vervangt een oude. De hal is neergezet met het oog op uitbreiding van de sorteer- en verpakkingsmogelijkheden van ZON. Zo staat er in het nieuwe gebouw ook een machine voor het sealen van komkommers en voor het flowpacken van stoplichtverpakkingen voor paprika’s. “De bedoeling is dat hier alles gesorteerd en verpakt gaat worden in plaats van op verschillende locaties op Fresh Park Venlo”, zegt Jos Caubo, woordvoerder van ZON. “Hiermee kunnen we de ambitie verwezenlijken om meer toegevoegde waarde aan het product te geven.” De paprikasorteerlijn kan 15.000 kilo paprika’s per uur verwerken. ZON verwacht dit jaar twintig miljoen kilo paprika’s in de hal te kunnen sorteren.

De eerste paprika’s lagen vorige week vrijdag op de sorteer- en verpakkingslijn. Het ging om paprika’s uit Egypte. “Deze zijn van een Nederlandse teler die is aangesloten bij ons. Hij werkt ook samen met verschillende Egyptische paprikatelers. Met het aanbod uit dit land kunnen we de wintermaanden overbruggen zodat we paprika’s jaarrond kunnen leveren.”

Bron: DeGroentenenFruit.nl - Auteur: Ellis Langen


Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.