Home

Nieuws laatste update:14 jan 2009

Vuile vrachtwagens niet welkom in Amsterdam

Vervuilende vrachtwagens zijn vanaf vandaag niet meer welkom in Amsterdam. De gemeente handhaaft in de milieuzone.

De zone beslaat het hele gebied binnen de A10, behalve het stadsdeel Noord en enkele bedrijventerreinen. Vrachtauto's die onder de Europese uitlaatgasnorm euro 0 of euro 1 vallen, mogen daar niet meer komen. Voertuigen met euro 2 of euro 3 moeten een roetfilter hebben.
Chauffeurs van vuile vrachtauto's zonder ontheffing krijgen een boete van 150 euro als zij zich in het gebied begeven. De minister van Vrom, Jacqueline Cramer, opende de milieuzone voor vrachtwagens al eerder op 9 oktober.

Chauffeurs die de afgelopen maanden in overtreding waren, kregen een waarschuwing. De controle vindt onder meer plaats door inzet van buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente. Naar verwachting in september komen zeventig vaste kentekenscanners bij alle afritten en onderdoorgangen van de A10 te staan. Zij vormen een sluitend cordon.

Amsterdam is niet de eerste stad in Nederland die een milieuzone invoert. De hoofdstad heeft echter wel de grootste van het land. Als het aan het stadsbestuur ligt, moeten in de toekomst ook de meest vervuilende personenauto's de stad uit.

Bron: ANP

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.