Home

Nieuws

Vakbeurs Roeselare druk en informatief

‘Lekker, leuk en levensnoodzakelijk’ dat was het motto van de vijftiende uitgave van de Land- en tuinbouwsalon in Roeselare. De zondag afgesloten driedaagse vakbeurs trok 30.000 bezoekers.

‘Lekker, leuk en levensnoodzakelijk’ werd op allerlei manieren in aanvulling op de vakbeurs belicht: met demonstraties schapen drijven met border collies, paardenkeuringen, tentoonstellingen van kleine huis-en boerderijdieren, maar ook een tentoonstelling model-landbouwmachines. Dat was meer voor het algemene publiek dat vooral zondag massaal was komen opdagen.
Op de vakbeurs waren naast alle zaadbedrijven ook toeleveranciers aanwezig, plus een groot aantal mechanisatiebedrijven, vooral met werktuigen voor de teelt van prei. Bij de preioogsters wordt de enkele jaren geleden in gang gezette automatisering steeds vaker aangevuld met nieuwe opslagsystemen in plaats van de aloude preirekken.

Prei rechtop
Fabrikant Verhoest in Roeselare werkt bijvoorbeeld aan een systeem waarbij de prei direct vanaf de klemband wordt overgenomen door een voorraadcarroussel, waarop de prei recht overeind staat. Dat komt de inkoelsnelheid en de bewaring ten goede, aldus Verhoest, en brengt bij het schonen van de prei het volautomatisch opleggen aan het begin van de verwerkingslijn binnen handbereik. Deze en andere nieuwigheden in Roeselare worden binnenkort in weekblad Groenten & Fruit toegelicht.

Bron: DeGroentenenFruit.nl - Auteur: Joost Stallen

Of registreer je om te kunnen reageren.