Home

Nieuws laatste update:17 jan 2009

RZ wil direct contact met convenience-sector

Het Hollandse groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan wil meer doen aan de convenience-markt, maar voor nieuwe succesvolle concepten is samenwerking tussen teler, zaadhuis en snijderij van groot belang.

Dat vindt directeur Anton van Doornmalen. Daarom staat het bedrijf op de Fruit Logistica en zal Van Doornmalen hier een toelichting op geven op het Freshconex congres. Het Freshconex congres vindt een dag plaats voor de Fruit Logistica in Berlijn. 
 Ook vertelt hij over de uitdagingen die de specifieke veredeling voor convenience-rassen voor Rijk Zwaan met zich meebrengt. Verder laat de directeur zijn licht schijnen over de toekomst van het fresh- cut-segment. Specifieke wensen vanuit snijderijen zijn een speerpunt voor de veredeling bij Rijk Zwaan, zo zal ook blijken tijdens de deelname van dit bedrijf aan de Fruit Logistica.

Speerpunt snijderij
Voor zaadhuis Rijk Zwaan is de marktsituatie de laatste jaren erg veranderd. Het bedrijf zoekt steeds meer direct contact of heeft direct contact met de verschillende schakels uit de keten. Onder meer de specifieke wensen vanuit snijderijen zijn speerpunten voor veredeling.
De convenience-markt onderscheid zich zo zeer van de verse markt, dat Rijk Zwaan dit segment specifieke aandacht geeft met een aparte productlijn, met onder meer een speciale convenience-catalogus en website

De extra aandacht voor de fresh-cut-markt is mogelijk door op de hoogte te blijven van wensen vanuit de markt. Rijk Zwaan kan daardoor rassen ontwikkelen met de specifieke eigenschappen waar de convenience sector behoefte aan heeft. De laatste jaren heeft dit onder meer geleid tot succesvolle marktintroducties van de Caribbean-meloen en Salanova®. Deze producten bieden snijderijen een hoge efficiëntie en behouden na bewerking een uitstekende presentatie en smaak. Daarnaast voldoen deze rassen aan de teeltspecifieke eisen die voor elk ras van Rijk Zwaan gelden.


Bron: DeGroentenenFruit.nlRedactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.