Home

Nieuws laatste update:14 jan 2009

Nederland in de spotlights op Grüne Woche

Nederland staat dit jaar centraal op de Grüne Woche, een van de grootste landbouwbeurzen ter wereld. Minister Gerda Verburg spreekt op de officiële opening op 15 januari van de beurs.

Nederland is uitverkoren tot partnerland. Onder het motto 'Qualität von Nebenan' krijgen producten van Nederlandse bodem zo extra aandacht. Nederland exporteert jaarlijks voor circa 14 miljard euro aan landbouwproducten naar Duitsland; omgekeerd voert Duitsland voor 7 miljard euro aan agrarische producten uit naar Nederland. Behalve Verburg spreken ook de kersverse Duitse landbouwminister Ilse Aigner en de Deens landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel op de openingsbijeenkomst toe. Op vrijdag discussiëren de drie landbouwpolitica’s over gezonde voeding. Op de zaterdag vindt zoals gebruikelijk een ministersconferentie plaats. Uitgenodigd zijn onder anderen landbouwministers uit Brazilië, China, Rusland, India en Ethiopië.

Daarnaast vindt op dezelfde dag voor de eerste keer een heuse top van landbouwministers plaats. Op Slot Charlottenburg komen meer dan dertig landbouwministers uit alle windstreken in beslotenheid bijeen. De wereldvoedselvoorziening en de WTO-onderhandelingen zullen belangrijke gespreksonderwerpen zijn.

De Grüne Woche is met ruim 400.000 bezoekers één van de grootste internationale landbouwbeurzen in de wereld en vindt jaarlijks plaats in Berlijn. Dit jaar wordt de beurs gehouden van 16 tot en met 25 januari in Messe Berlin.


Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.